Drijfverenmeting-ODC

Odin Development Compass
Ontdek je drijfveren

Wat is mijn drijfveer? Wat is mijn talent?

Sta je op een kruispunt in je leven? Zoek je houvast om richting te geven aan je loopbaan? Wil je weten wat je verborgen talent is? Een mooie manier om kennis te maken met je drijfveren en je onontdekte talenten is het wetenschappelijke gevalideerde Odin Development Compass (ODC®). 

Een ODC-meting laat helder zien:

Natuurlijke kracht en talent

De ODC-meting laat zien welke drijfveren een dominante rol spelen in je persoonlijkheid en gedrag. Daarnaast laat het zien welke van je competenties van nature bij jouw drijfveren en dus bij jou als persoon passen. Dat is je natuurlijke kracht (groen in de afbeelding). Het inzetten van deze competenties kost je weinig energie en levert vaak voldoening en werkplezier op.
Daarnaast heb je ook gedrag en competenties aangeleerd gedurende je leven die niet bij je natuurlijke drijfveren passen. Dit is je kwetsbare kracht (blauw in de afbeelding). Teveel inzet van je kwetsbare kracht kost vaak energie en kan je in je valkuilen doen stappen.  Een van de meest waardevolle aspecten van de meting is dat het je laat zien wat je ontwikkelbare talent is. Al deze informatie bij elkaar geeft vaak een enorme boost aan een coach-traject én kan van grote waarde zijn in het maken van loopbaankeuzes of het voorkomen van een burn-out.

Odin Development Compass

Het Odin Development Compass is een meetinstrument dat gebaseerd is op de psychologie van Carl Gustav Jung, een van de meest invloedrijke psychiaters van de twintigste eeuw en een van grondleggers van de psychotherapie. Het instrument is ontwikkeld is door Odin Company en wordt wijdverbreid gebruikt door HR-professionals, coaches en therapeuten in Nederland en ver daarbuiten. Zie voor meer informatie de ODC-factsheet.

In tegenstelling tot bijna alle andere psychologische metingen of testen meet ODC niet alleen het zichtbare gedrag maar ook op een unieke manier alles wat daar onbewust van invloed op is. Hoe waardevol de meting is hangt in grote mate af van de kwaliteit van het terugkoppelingsgesprek met mij als coach. 

Wat anderen zeggen over ODC

“Ik heb door de ODC-analyse nieuw inzicht gekregen in mijn competenties en de lessen hieruit meegenomen in mijn functioneringsgesprek op mijn werk. Wouter weet goed te duiden en daagt je uit om zelf aan de slag te gaan met de resultaten. Dit is heel prettig als je in je carrière nieuwe wegen wilt inslaan. Je weet waar je kwaliteiten en valkuilen liggen. Ik heb de terugkoppeling met Wouter als zeer prettig ervaren, te meer omdat we daarna nog een extra nabespreking hebben gehad. Wouter is zeer zorgvuldig in het luisteren, hij neemt niet alleen de tijd om naar de cliënt te luisteren, hij neemt ook de tijd om zelf de woorden te kiezen die passen in de situatie.”

Hellen
Docent

Een aantal zaken die aan bod komen in zo’n gesprek weet je diep van binnen eigenlijk al wel, zoals je gebruikelijke valkuilen en het effect van wat er in je kindertijd altijd tegen je gezegd is. Maar het is toch wel goed dat die weer eens benoemd worden. Wouter weet precies op de juiste momenten, bij de juiste punten door te vragen zodat je je bewust wordt van deze effecten en valkuilen en hoe ze je belemmeren. Een eye-opener was mijn onbenutte potentie. Ik bleek kwaliteiten te hebben, zoals leidinggeven, waarvan ikzelf altijd dacht “Mwaah, dat kan ik niet”. Niet alleen krijgt Wouter deze kwaliteiten boven water, hij weet ook samen met je, te achterhalen waarom je deze niet benut en waarom je zelf ervan overtuigd bent dat je ergens niet goed in zou zijn. Hij helpt je positief, objectief en zonder vooroordelen naar jezelf te kijken waardoor er ineens allerlei nieuwe mogelijkheden en opties aan de horizon verschijnen..”

Hilde
Wetenschappelijk onderzoeker

“Ik heb een ODC-meting gedaan en de uitkomst in twee gesprekken besproken met Wouter. Het was voor mij goed om na een lange periode van werken mijn competenties en passies te onderzoeken. In de gesprekken die ik met Wouter had viel me op dat hij heel goed kan luisteren, samenvatten en doorvragen om tot de kern te komen. Het heeft voor mij de doorslag gegeven om een volgend stap te zetten in mijn loopbaan.”

Gertjan
Architect