Over Wouter

Hallo ik ben Wouter de Vries, fijn dat ik je op deze plek mag ontmoeten. Bij mij vind je authenticiteit, diepgang en een aandachtig luisterend oor.
Ik begeleid mensen omdat ik grote voldoening haal uit het bijdragen aan de kwaliteit van leven van anderen. Als ik iemand een ontwikkelstap zie maken of in openheid naar zichzelf zie kijken ontroert mij dat.
Mijn passie is leren en andere mensen begeleiden in het zichzelf leren kennen. Leren doe ik al mijn hele leven en is de drijvende kracht achter bijna alles wat ik doe. Ik werk inmiddels tien jaar in het onderwijs als docent, innovator en leidinggevende. Daarnaast ben ik al zeventien jaar actief als instructeur, trainer en opleider in de klim- en bergsport. Mijn nieuwsgierigheid heeft mij al op veel mooie plekken in de wereld gebracht en op ontelbaar veel bergtoppen.
Voor iedereen kent het leven bergen en dalen. En dat is maar goed ook! Zonder reuring geen vooruitgang. Onze grootste uitdaging is uiteindelijk om onszelf dusdanig goed te leren kennen dat geen berg of dal onoverwinnelijk wordt. Dát is waar ik je graag in begeleid.

Na al die jaren werken met mensen, vooral in groepen, ontstond voor mij de behoefte aan het werken met het individu en diepgang. Daarom heb ik een intensieve opleiding tot coach gevolgd. Ik ben gediplomeerd op ‘EIA-practitioner level’ daarnaast ben ik ODC certified professional.

Wat anderen zeggen

“Wouter is een prettig persoon die aandachtig luistert en goed kan helpen om te komen tot de kern van een probleem. Dit en door op een andere manier naar het probleem te kijken, was erg verhelderend en heeft mij goed geholpen om patronen in m’n gedrag te doorbreken. Na de gesprekken kon ik direct aan de slag hiermee en was dat meteen prettig. Af en toe was het ook confronterend om te merken waar bepaald gedrag nou eigenlijk vandaan bleek te komen maar Wouter wist je direct mee te nemen in een proces om dit dan ook te veranderen. Al met al heeft het mij goed geholpen om met alle druk in het dagelijks leven beter om te kunnen gaan en daarbij dan me goed te voelen.”

Cathelijne
Bestuurslid 

“Reeds na één gesprek met Wouter kon ik benoemen waar mijn knelpunt eigenlijk écht zat, en wist ik waar ik mijn energie voortaan op moest richten. Wouter stelde vragen die me uit een vertrouwd gedachtenspoor brachten, soms ook even uit balans en daardoor kwam ik verder. Wouter ging begeleidend te werk en bood veel houvast door het proces overzichtelijk en duidelijk te houden. Na het gesprek had ik het gevoel mijzelf beter te kennen.”

Kim
Promovenda 

Iedereen heeft potentieel om te groeien en zichzelf op unieke wijze te ontwikkelen.
Hoe groot is jouw potentieel?