zelfgestuurd
& toekomstgericht

Waarom coaching?

Wanneer ga je naar een coach? Als je ergens tegenaan loopt in je leven waar je op eigen kracht niet uit komt. Dat kan gaan over zaken op het werk, dingen in je privéleven maar ook grote thema’s zoals loopbaan- en levensvragen. 

Ieder mens is uniek en ook iedere coachvraag is uniek, maar ze hebben ook wat met elkaar gemeen: uiteindelijk gaat het altijd over jouzelf. Coaching is een begeleidingsvorm waarbij je zicht krijgt op wat er echt speelt, wat jouw eigen aandeel in het probleem is, welk gedrag je daarin vertoont en wat in jouzelf maakt dat jij dat gedrag vertoont. Dat vormt de basis voor een ontwikkelingsgericht leer- en veranderproces met een duurzaam resultaat. 

Hoe het werkt

We werken in coachingsessies op basis van gelijkwaardigheid. Ik werk met het teruggeven van mijn waarnemingen en stel vragen. Ik ben een luisterend oor voor je verhaal en daag je uit om jezelf te laten zien. Ik ondersteun je in het bewustworden van wat er nou werkelijk aan de hand is. Confronterend en liefdevol tegelijk.

Uiteindelijk willen we natuurlijk graag een concreet resultaat, iets waar je direct mee aan de slag kan na ieder gesprek. Iedere sessie heeft daarom een duidelijk doel dat we vooraf vastleggen.

Wanneer, hoe lang en waar?

Een sessie duurt tussen de zestig en negentig minuten. De locatie is het ‘Het Coachhuis’ in Utrecht, tenzij je zelf een andere locatie ter beschikking hebt. Een traject om tot een daadwerkelijk grote en waardevolle ontwikkelstap te komen bestaat uit zes tot acht sessies. Ook losse sessies behoren tot de mogelijkheden.

 

Ontwikkelingsgericht

Goed om te weten: ik werk ontwikkelingsgericht en bied geen kant en klare oplossingen, ik help je om de antwoorden op je vragen te vinden in jezelf. Ieder mens is uniek; wat voor de één werkt is niet noodzakelijkerwijs de oplossing voor de ander. Een duurzaam resultaat kan er alleen zijn als je ook echt de diepte in gaat en bereid bent om iets te leren.